Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Klaas Jan Hofstra slaat opnieuw nieuwe weg in

woensdag 11 juni 2014 Appelscha - De bijna 35 jarige atletiekcarrière van Klaas Jan Hofstra krijgt na het veldlopen, het eerste WK in 1986, de steeple, berglopen en oriëntatielopen een nieuw hoofdstuk.

Hofstra gaat meedoen aan het EK traplopen. De uitnodiging kwam voor Hofstra als een complete verrassing. De organisatie denkt na aanleiding van de trappenloop in Almere dat Hofstra in de categorie masters goed zal presteren. Hofstra had een paar uur de tijd om te beslissen.

Een moeilijke en risicovolle keuze. Hofstra: 'Ik had me volledig op het NK oriëntatielopen sprint gericht. Dit wordt binnen een week na het EK traplopen gehouden.'

Alleen bij een goed NK oriëntatielopen kan Hofstra zich plaatsen voor het WK in Brazilië. In aanloop na het EK traplopen neemt Hofstra ook nog deel aan een NK estafette. Dat zou betekenen dat hij zes wedstrijden binnen twee weken  loopt, inclusief vele reizen.

Toch doet Hofstra mee aan het EK traplopen, dat binnen 48 uur in de meest beeldbepalende gebouwen van Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije plaatsvindt. Jeroen Vochteloo en Gerko Floor, die door Hofstra worden getraind, hadden zich al geplaatst voor het EK.

.