Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Invictus boekt dubbel succes

Invictus atleten Arie de Jong uit Oosterwolde en Cor Ton uit Waskemeer zorgden voor dubbel succes tijdens de Kleine Moere Cross in Grolloo. De wedstrijd was de afsluitende cross van het Unesco Geopark crosscircuit.
De long was een klasse apart en had hij het ingaan van de tweede en laatste ronde al een behoorlijke voorsprong. Hij gaf die niet meer weg en finishte na 8.8 kilometer in 32.20.
Was De Jong overall winnaar en eerste bij de mannen 40+, Cor Ton uit Waskemeer was de snelste bij de mannen 50+. Ton werd overall derde in 34.15.

Zussen zwoegen op survival

Alinda tiende, Tjerkje ten Hoor zestiende op open NK
De zussen Alinda en Tjerkje ten Hoor waren tevreden over hun optreden tijdens het open Nederlands kampioenschap korte survivalrun in Zeist. Alinda eindigde als tiende, Tjerkje werd zestiende.
Alle lopers met een licentie mochten meedoen met het NK. Er was een parcours van acht kilometer uitgezet met dertig hindernissen. Meer dan de helft combinatie hindernissen. Vooral op het einde kwamen een paar pittige combinaties waar menig atleet moeite mee had.
In totaal kwamen er 61 vrouwen aan de finish. Hiervan hebben zes hun bandje moeten inleveren doordat ze een hindernis niet konden overwinnen. Bij de start lag het deelnemerveld snel uit elkaar. Alinda stormde voorin mee, zodat ze snel onder de hordes door kon op op weg naar het zagen. Tjerkje begon achteraan.

Verkrampte spier

Tjerkje kon niet volle bak lopen door een verkrampte spier In haar onderrug. Die zorgde er voor dat elke stap gevoelig was in haar benen. Toch behield ze een prima tempo.

Zware wedstrijd

Alinda ging goed weg, maar kwam al snel tot de conclusie dat ze niet hersteld was van de zware wedstrijd een week eerder in Kootstertille. Bij hindernis vijf viel ze uit de triangels en ze moest daardoor opnieuw beginnen. Een paar hindernissen verder slaagde Alinda er wederom niet in om het obstakel in een keer te bedwingen. Weer moest ze opnieuw beginnen. De zussen lagen nu naast elkaar. Tjerkje bleef goed door de hindernissen heen gaan. Het lopen ging in een rustig tempo. Tjerkje luidde als zestiende de bel In 1.23.59. De vijf vrouwen voor haar zaten allen in de 1.23.

Lange afstand

Tjerkje: ‘Ik ben zeer tevreden dat ik zestiende van Nederland kan worden op de korte sprint afstand. Ik ben tenslotte meer van de lange afstand, waarbij het tempo vaak net wat lager ligt om het vol te kunnen houden'
Met Tjerkje op haar hielen bleef Alinda volhouden, ondanks de verzuring in haar armen. Het klimmen ging gestaag door. Hierdoor werd ze tiende dame in 1.21.19.

Herstel

Alinda: 'Het is altijd jammer als je erachter komt dat het herstel meer tijd nodig heeft dan je hebt, maar dat is niet anders. Met een tiende plek kan ik onder deze omstandigheden wel tevreden zijn’. Alinda gaat de komende periode eerst goed herstellen en dan trainen naar haar volgende run in Bathmen op 15 april.