Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo wint noordelijke titel

Invictus-atlete Jessica Oosterloo werd zoals verwacht noordelijk kampioen op de tien kilometer in Drachten. Het ging bij Oosterloo niet zoals zij het gewild had. Ze zit midden in de opbouw richting de halve marathon in Madrid begin april. Oosterloo liep een tijd van 36.17. Adriaan Huisman uit Appelscha pakte de noordelijke titel bij de mannen 50+. Hij liep een keurige tijd van 38.10. Theo Groenendijk werd vijfde in 40.50.

De beste hardlopers van Nederland stonden aan de start van het NK cross in Amsterdam. Arie de Jong liep een goede wedstrijd in het modderige Amsterdamse bos, waar meerdere malen de Ajax heuvel moest worden beklommen. De Jong werd op slechts elf seconden van de bronzen medaille vierde bij de mannen 45+. Het deerde De Jong niet, hij was dik tevreden.
Jonine Hofstra maakte haar debuut. De Invictus-atlete, die al aardig wat overwinningen dit seizoen behaalde, waaronder de cross van het Oosten en het Open Duitse Emsland kampioenschap, liep naar een 25e plaats bij de C-junioren. De onderlinge verschillen waren klein.
Jurrien Rijlaarsdam liep voor het eerst in een topveld bij de mannen de korte cross over 2,5 kilometer. In het explosieve geweld, waar om elke plek werd geknokt, finishte hij als 51e en was daarmee tevreden.
Mario Post maakte bij de junioren A zijn debuut. Een te snelle start op de acht kilometer maakte de cross voor Post zwaar. Net als bij de andere wedstrijden stapten atleten uit. Post hield vol en finishte als 35e.