Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Susan van Weperen maakt rentree in Wageningen

Susan van Weperen maakte vrijdagavond opnieuw haar rentree. De Oosterwoldse atlete liep vorig jaar tijdens het NK een botbreuk op, waarna en lange revalidatieperiode volgde.

In maart maakte ze in het Amerikaanse Portland haar rentree op de 800 meter en verbeterde zij gelijk haar persoonlijk record. Toch bleek het lichaam nog niet genoeg in balans te zijn en volgde weer een lange revalidatieperiode.

In mei kwam Susan terug in Nederland en moest zij dagelijks uren revalideren. De laatste drie weken trainde de Invictus-atlete weer volledig met de groep mee. Het NK junioren kwam nog te vroeg.

Trackmeeting in Wageningen

Vrijdagavond liep Van Weperen de trackmeeting in Wageningen, wederom een 800 meter. Onwennig en nog niet scherp maar wel met een sterk eindschot noteerde zij een redelijke tijd van 2.18,12 min., zij was daarmee eerste bij de junioren A. Ondanks dat de vorm en wedstrijdritme er nog niet is, zal Van Weperen aankomend weekend mee doen aan het NK senioren op de 1500 meter.


Ook Ellen Jansen uit Oldeberkoop, lid van Vitalis Groningen, liep in Wageningen de 800 meter. Zij verbeterde haar persoonlijk record outdoor in 2.19,25 min en was daarmee de derde dame. Ook Jansen zal net als Susan aankomend weekend op het NK de 1500 meter lopen.
Menno Hunneman, ook lid van Vitalis, liep ook een 800 meter. Hunneman die het oude niveau weer wil oppakken en regelmatig weer bij Invictus traint, liep een keurige 2.03,36 min..

Tien kilometer in Bovensmilde

Het was niet alleen Susan die haar entree maakte, ook Teake Kerckhoffs (48) uit Appelscha stond na een hele lange tijd weer aan de start, dit keer op de 10 kilometer in Bovensmilde. Kerckhoffs maakte een sterke indruk en werd overall tweede in een snelle tijd van 35.39 min.

Jacco Joustra werd bij de mannen derde in 37.34 min. Theo Groenendijk won bij de mannen 50+ in 40.45 min. Onno Hiemstra noteerde 42.06 min.
Er waren nog meer successen in Bovensmilde. Ilse Rooks uit Elsloo won de 4 mijl in 27.11 min. Gerko Floor werd tweede op de 4 Mijl in 22.18 min. Marlo Post finishte in een PR: 23.12 min.

Op de halve marathon was er een overall tweede plaats voor Adrie Hartholt in 1.52,16 uur. Siem Hiemstra werd tweede bij de mannen 50+ in 1.29,23 uur.
In de Blesse was er een tweede plaats voor Alienka Huft. Zij liep de 10 km in 47.15 min.

Omloop van Grolloo

Jessica Oosterloo uit Appelscha kwam tijdens de 25e Omloop van Grolloo net iets te kort om het parcoursrecord te verbreken. Een week eerder dook zij in Zwolle een seconde er onder, nu kwam de Invictus-atlete op het langzame 10 km parcours met veel onverharde paden 4 seconden te kort en finishte in 36.07 min. Het betekende voor Oosterloo opnieuw een overwinning.

Ilse appingedamIlse Rooks wint 5 kilometer in Appingedam

Invictus-atleten presteren goed tijdens de Stadsloop in Appingedam. Jessica Oosterloo uit Appelscha werd in het Internationale sterke veld achtste en vierde Nederlandse.

Oosterloo, die nog niet topfit is, kwam in het tweede gedeelte van de 10 kilometer alleen te zitten en finishte in 35.56 minuten. De achterstand op de concurrentie viel haar volledig mee.

Ilse Rooks klasse apart

Ilse Rooks uit Elsloo won de regionale 5 km-wedstrijd. Rooks was een klasse apart en noteerde een tijd van 19.37 minuten. Gerko Floor werd tweede bij de mannen (16.46) en Thom Klein uit Appelscha vijfde (17.42).

Marathon Sneek

Tijdens de marathon van Sneek verdeelde Paul Kromkamp uit Appelscha zijn race uitstekend en had op laatst nog wat over. Hij finishte in 3.28.06 uur. Siem Hiemstra uit Appelscha noteerde op de halve marathon een tijd van 1.29,27 uur, goed voor een derde plek bij de mannen 50+.