Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo maakt sterke comeback op Vlieland

Invictus-atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha heeft tijden de Vuurtorenloop op Vlieland een sterke comeback gemaakt. Ze won zowel de sprint als de wedstrijd.

De Vuurtorenloop is een zware wedstrijd over 5 zeemijlen (9,5 km) die gedeeltelijk over het strand gaat. Ook zit er een behoorlijke beklimming van 43 meter hoog in het parcours.

Tijdens de wedstrijd was Oosterloo een klasse apart. Samen met de eerste heer begon zij aan de beklimming waar nog een premiesprint op zat. Oosterloo won zowel de sprint als de wedstrijd. De atlete noteerde een tijd van 35.32 minuten.

Derde plek voor Siem Hiemstra

Siem Hiemstra uit Appelscha werd derde op de 10 zeemijlen (18 km) bij de mannen 50+. Hiemstra noteerde een tijd van 1.21,37 uur.

Ineke Hartholt liep de Hosterberglauf in het Duitse Horste. Hartholt werd derde overall op de halve marathon in 1.51,34 uur.

Door een vijfde plaats op de dubbelsprint in Willemstad staat Klaas Jan Hofstra op een stevige tweede plaats en is hij de beste Nederlander op de Ranking.

Koppel uit Ravenswoud loopt de Over de IJssel Landgoed Marathon

Neel van Mourik en Frouwkje Herder uit Ravenswoud liepen zondag samen de Over de IJssel Landgoed Marathon. Het koppel, dat traint bij LSV Invictus, finishte in een tijd van 5:16:32 uur.

De Over de IJssel Landgoed Marathon is een recreatieve marathon zonder tijdsmeting waarbij het beleven van de sport, het landschap en de cultuur rondom de IJssel bij Deventer centraal staat. Het loopevenement werd zondag voor de tweede keer gehouden.

Deelnemers konden solo lopen, of in een duo- of kwartetteam meedoen. In een team loopt de één hard en de ander fietst mee. Zij wisselen elkaar af in het hardlopen, zo vaak als ze zelf willen. Samen voltooien ze de marathon.

Prijzenregen voor Invictus tijdens Koningsloop Beilen

.lle atleten van Invictus uit Oosterwolde die meededen aan de Koningsloop in Beilen, zijn in de prijzen gevallen.

Het begon bij de jeugd tot en met 17 jaar over een afstand van 2700 meter. Stijn Bouma uit Appelscha en Jeroen van Weperen uit Oosterwolde zaten in een kopgroepje met zijn drieën. In de eindsprint was Bouma de snelste en won de wedstrijd in 9.32 minuten. Van Weperen werd derde in 9.38 minuten. Jonine Hofstra uit Appelscha werd derde bij de meisjes in 10.20 minuten.

Op de 5 kilometer verbeterde de 19-jarige Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde zijn persoonlijk record naar 17.26 minuten. Rijlaarsdam werd hiermee derde.

Op de 10 kilometer pakte Siem Hiemstra uit Appelscha een tweede plaats bij de mannen 50+. Ondanks dat Hiemstra even moest stoppen dook hij net niet onder de 40 minuten: 40.11. Mattie de Boer uit Appelscha werd derde bij de dames 60+ in 1.00,16 uur.