Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Trappenlopers Invictus maken indruk

Gerko Floor, Jeroen Vochteloo en Thom Klein zorgen bij de heren voor een volledig Invictus-podium tijdens de WTC Trappenloop in Almere. Jonine Hofstra stond zelfs twee maal op het podium, won de Kidsrun en werd tweede bij de dames.

Het was wel bekend dat de LSV Invictus over goede trappenlopers beschikt, maar vrijdagavond tijdens de WTC Trappenloop maakten de Invictus-atleten veel indruk.

Het begon met Jonine Hofstra uit Appelscha. Zij toonde tijdens de Kidsrun over 200 treden duidelijk waarom zij Nederlands kampioen is bij de meisjes tot 16 jaar. Ook een aantal hardlooptalenten kwam er niet aan te pas. Hofstra won in 1.47 minuten.

Bij de heren gingen zes deelnemers van Invictus van start. Eerst moest men 250 meter lopen naar de vierde beneden verdieping van de parkeergarage om vervolgens 32 verdiepingen met daarin 600 treden omhoog te gaan.

Persoonlijke record

Nederlands kampioen Gerko Floor won in een nieuw persoonlijk record van 3.47 minuten. Een mooie opsteker voor Floor die hierdoor 40 wereldpunten verdiende en met de punten van de Eiffeltorenrace een grote kans maakt om deze week op de World Ranking door te dringen in de top 30. Floor staat op dit moment 41e. Door in de top 30 te staan kan hij behoorlijke vergoedingen tegemoet zien.

Jeroen Vochteloo uit Oosterwolde, die bijna een jaar geen trappenlooprace had gedaan in verband met een blessure, liep ook een snelle race maar moest erkennen dat Floor op dit moment de beste is. Vochteloo noteerde een tijd van 3.55 minuten.

Thom Klein verrast

De grote verrassing kwam wel van Thom Klein uit Appelscha die een geweldige race liep. Met name in het tweede gedeelte knokte hij zich naar een derde plaats in 4.06 minuten.

Top 10

Marlo Post uit Appelscha, vorig jaar winnaar bij de Kidsrun, pakte een verdienstelijke zesde plaats. Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde (9e) en Klaas Jan Hofstra uit Appelscha (10e) zaten ook nog in de top 10.

Jonine Hofstra was na twee uur van de Kidsrun genoeg hersteld om mee te doen met de dames voor de World Ranking die dezelfde race moesten lopen als de heren. De Invictus-atlete liep een keurige race in 5.43 minuten en noteerde de tweede tijd vlak achter een atlete uit Estland die op dit moment in Amsterdam studeert.