Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo wint jubileumeditie van de Berenloopjessica berenloop

Jessica Oosterloo heeft de halve marathon tijdens de Berenloop op Terschelling gewonnen. Naast Oosterloo stonden er nog twee Invictus-atleten op het podium.

Siem Hiemstra werd tweede bij de mannen 50+ en Alienka Huft Brandsma eindigde als derde bij de dames 35+. De dag daarvoor werd Ilse Rooks uit Elsloo tweede bij de 5 kilometer Kleintje Berenloop.

Parcoursrecord zit er niet in

Jessica Oosterloo en Jacelyn Gruppen uit Stuifzand waren de favorietes op de 20e Berenloop. Gelijk na de start kwamen beide dames in een groepje met mannen terecht. Oosterloo ging solo verder en bij de doorkomst na tien kilometer zat Oosterloo onder het parcoursrecord (1.16,36). De omstandigheden op het strand waren niet optimaal. Bij binnenkomst in West Terschelling was duidelijk dat het parcoursrecord er niet in zat. Oosterloo kwam tot een prima tijd van 1.17,25. Met een achterstand van 2.16 kwam Gruppen als tweede over de finish. Marijke de Visser uit Utrecht (derde) moest bijna vijf minuten toegeven op Oosterloo.

Podiumplaatsen voor Hiemstra en Huft-Brandsma

winnaars berenloopSiem Hiemstra uit Appelscha, niet honderd procent fit, liep een regelmatige race en werd tweede bij de mannen 50+ in 1.26,47 uur. Alienka Huft-Brandsma uit Oldeberkoop verbaasde door als derde bij de dames 35+ te finishen. Het leverde haar net geen persoonlijk record op: 1.37,27.

Beer en Berin

Elk jaar wordt er bij Invictus de Beer en Berin uitgereikt. Diegene die de beste prestatie heeft geleverd ten opzichte van het jaar daarvoor mag het in ontvangst nemen. De Beer werd gewonnen door Paul Kromkamp uit Wolvega. Kromkamp was de enige Invictus-atleet die de marathon liep. Kromkamp liep een dik persoonlijk record in 3.22,15 en was daarmee een half uur sneller dan vorig jaar. Adrie Hartholt uit Appelscha won de Berin. Hartholt was een dikke vier minuten sneller dan vorig jaar en noteerde 1.45,38.