Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

BENJAMIN KOK WINT 1e RCN ROGGEBERGLOOP IN APPELSCHA.

Tegenwoordig moet je als hardlooporganisatie iets nieuws bedenken om genoeg hardlopers aan de start te krijgen. Er zijn zoveel loopevenementen bij gekomen dat er genoeg keuze is om een nieuw evenement uit te zoeken dan die waar je de route wel van kan dromen. Ook komen er meer organisaties die voor een hoog inschrijfgeld een loopevenement gaan organiseren en ook grote aantallen lopers trekken die het niets uit maakt wat het kost.
DE LSV Invictus uit Oosterwolde/Appelscha kwam zaterdag 2 september met een nieuwe startplaats en nieuwe parkoersen voor hun halve marathon en 10 – 5 km loop. Bij RCN DE Roggeberg kon men terecht voor kleed/douche en inschrijfgelegenheid en ook kon men op het parkeerterrein de start/finishlocatie inrichten, ook sponsorden zij samen met Verhoeve Groen en Spits Medicijnuitgifte op maat dit loopevenement.
LSV Invictus kreeg nu ook weer alle medewerking van de SV Friesland uit St.-Jabik waar ze ook al jaren mee samenwerken. Zij verzorgen de boog, geluid, eindverzorging, speaker, tijdschrijvers etc. Het team van LSV Invictus had mooie routes uitgezet in het Drents Friese Wold, allen uit één stuk dat is nu mogelijk door de aanleg van viaduct en tunnel onder de snelweg door. Heel afwisselende routes met asfalt, klinker, schelpenpaden, bospad onverhard stuk en met hier en daar klimmetjes. Ook kwam men lopers van een andere afstand tegemoet en dat was allemaal duidelijk aangegeven met bordjes, pijlen en lint. De lopers kwamen moe maar heel enthousiast binnen. Wat een mooi parkoers we hebben genoten van start tot finish.
Het was mooi weer om te hardlopen, droog weinig wind ja zelfs warm in het bos, dankzij de vele waterposten was het best te doen, de brede veeroosters waren zelfs afgedekt met roostermatten.
Iedere deelnemer kreeg als aandenken een loopshirt en na de finish bouillon, thee, fruit etc. ook hier was het gezellig, lopers konden plaatsnemen aan de biertafels die RCN De Roggeberg er voor hen had neergezet. ValkEvent Productions uit St.-Anna. was ingehuurd voor het verzorgen van het geluid en muziek. Christiaan Valk maakte ook nog foto’s. Ook was hoffotografe Janke v.d.Schaaf van SV Friesland voor het maken van een fotoreportage en dat deed Wim Oosterloo van LSV Invictus ook.
Wim http://www.woaproduktie.nl/#!album-101

Christiaan: https://www.flickr.com/…/valkevent…/albums/72157672329751761

Janke: https://plus.google.com/…/10092…/albums/6326400782393137457…

foto's fokkie de groot; https://photos.google.com/…/AF1QipMaOGA8KcI_K7a_8ZaVSRQWNdQ…

De prijzen die men kon winnen op verschillende afstanden en categorieën bestonden uit prijzen in natura, lekkere prijzen dus ook voor de jeugd op de 5 km waren er prijzen. Deze werden vlot na hun finish uitgereikt in het finishgebied.
223 deelnemers aan de start en dat is mooi voor een nieuwe loop, ook de lopen in Wagenborgen en Ruinerwold trokken ruim twee honderd lopers deze zaterdag. LSV Invictus en SV Friesland zien terug op een geslaagd evenement die volgend jaar weer op de kalender staat, de sponsoren hebben hun steun al toegezegd.
Zondag 18 december organiseren beide clubs ook weer de Verhoeve Groen Crossloop ook vanaf RCN DE Roggeberg op een pittig parkoers.
De uitslagen: RCN DE ROGGEBERG LOOP - ZATERDAG 3 SEPTEMBER 2016
21km: 1e Benjamin Kok Impala 1.25.32 2e Bart v.d.Veen SV Friesland 1.27.13 3e Sieds Wiersma Impala/SV Friesland 1.27.13 4e Ignas Dummer AAC’61 1.29.17 5e Stefan v.d.Wal Impala/SV Friesland 1.33.28 Vrouwen: Minke Spoelstra Impala 1.34.17 2e Renda v.d.Klooster Rotterdam 1.43.54 3e Jolien Bandstra Balk 1.46.12 4e Ilaysa Wolthuizen Hijum 1.51.11 5e Adrie Hartholt LSV Invictus 1.53.18

10 km: 1e Foppe v.d.Heide Impala 36.48 2e Jacco Joustra LSV Invictus 36.52 3e Henri Harmsen Impala 37.01 4e Folkert Visser Burgum 37.14 5e Adriaan Huisman LSV Invictus 38.17 Vrouwen; 1e Hilda Wijnja Tjerkgaast 45.40 2e Ineke Ligthart LSV Invictus 48.42 3e Janneke Nienhuis LSV Invictus 49.03 4e Gerlofke Blankwater Dwingeloo 49.32 5e Saakje Regnerus SV Friesland 51.55

5 km: 1e Gerko Floor 18.27 2e Jeroen Vochteloo 18.34 3e Jurriwen Rijlaarsdam 18.49 allen LSV Invictus, 4e Gerwin in ‘Veld Gron.Atl. 19.00 5e Thom Klein LSV Invictus 19.21 Vrouwen; 1e Ilse Rook LSV Invictus 20.07 2e Anita Bouma Leeuwarden 24.22 3e Steffany Heeringa Groningen 26.15 4e Eveline Heeringa Leeuwarden 26.24 5e Marijke Lenssen Veendam 27.53

foto van Jan Kooistra.
foto van Jan Kooistra.
foto van Jan Kooistra.
Leuk
 

 Hardloopwedstrijd in Appelscha gaat verder onder nieuwe naam

Door loopsportvereniging Invictus wordt zaterdag in samenwerking met SV Friesland de RCN De Roggebergloop gehouden.

In 1999 werd de loop voor de eerste keer georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer, dat honderd jaar bestond. Vanwege het succes werd besloten om hier een jaarlijks evenement van te maken.

Halve marathon en vijf en tien kilometer

Dit jaar gaat de wedstrijd voor het eerst door het leven als RCN De Roggebergloop. Start en finish zijn op camping RCN De Roggeberg. De deelnemers kunnen kiezen uit de halve marathon, tien en vijf kilometer. De halve marathon loopt vanaf RCN De Roggeberg over het nieuwe viaduct van de N381, om het Groote Veen heen, dan via de Drents-Friese grens richting Wateren, vervolgens weer terug naar en om de Kale Duinen heen via het fietspad, door de nieuwe fietstunnel, om uiteindelijk weer op het terrein van RCN De Roggeberg te finishen.

Richting Kale Duinen

Het parcours van de tien kilometer loopt de eerste 4,5 kilometer over hetzelfde route als de halve marathon. Net voorbij de Drents-Friese grens gaat de route richting de Kale Duinen. Vlak voor de Kale Duinen gaat het langs het Aekingerbroek richting het Groote Veen, via het zandpad, over de viaduct terug naar RCN De Roggeberg. Het parcours van de vijf kilometer splitst zich na ruim anderhalve kilometer voor het Groote Veen, richting de Kale Duinen en via het zandpad terug.