Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Lopen vanaf Hoeve aan den Weg

Sportvereniging Friesland houdt deze zomer vanaf camping Hoeve aan den Weg in Oude Willem vijf recreatieve lopen. In eetboerderij De Hoeve is op de zaterdagen 23 en 30 juli en 6, 13 en 20 augustus de inschrijving voor deze lopen over 3, 6, 8, 10, 16 en 21.1 kilometer op parkoersen van drie, acht en tien en een halve kilometer. De loop voert door het Drents Friese Wold. Er zijn twee douche- en verkleed locaties op de camping. Parkeren kan op het parkeerterrein en bij de start in de brede bermen die kort worden gemaaid voor de bezoekers.
www.svfriesland.nl

Oosterloo loopt pr in Appingedam

Jessica Oosterloo uit Appelscha loopt een nieuw persoonlijk record (pr) tijdens de sterk bezette Internationale 10 km Stadsloop in Appingedam. De Invictusatlete had zich de laatste tijd gericht op deze wedstrijd, wetende dat zij in de voorgaande edities nooit echt goed liep. Vorig jaar noteerde Oosterloo zelfs een tijd in de 36 minuten. Met een goede generale van vorige week tijdens de 8 van Drachten moest Oosterloo in staat zijn om in de 34 minuten te lopen. Tijdens een kletsnatte editie liep Oosterloo tot 6 kilometer makkelijk totdat iemand uit het groepje er flink aan trok en Oosterloo eraf moest. Ze herpakte zich en finishte wel in een nieuw persoonlijk record van 34.41 min., een verbetering van 9 seconden. Daarmee werd ze zevende. Adriaan Huisman uit Oosterwolde zorgde voor Invictus voor een podiumplaats. Huisman werd tweede bij de mannen 50+ in een goede tijd van 37.32 min.. Bij de wedstrijd noteerde Gerko Hoor een tijd van 34.23 min..

Ilse Rooks uit Elsloo en Yonine Hofstra uit Appelscha wonnen hun wedstrijden in Bergentheim op de Mila afstand, de 1500 meter. Ondanks dat het geen snel gecertificeerd 500 meter parcours was met alleen maar klinkers verbeterde Rooks toch haar persoonlijk record met 4 seconden in 5.11 min. en bij de dames vanaf 14 jaar. Hofstra won bij de meisjes tot en met 13 jaar in 5.36 min. De 56 jarige Anne Rooks zorgde voor een verrassing door een persoonlijk record op de 5 km in 23.28 min. te lopen., een verbetering van 39 seconden.

Sterk op strand

Neel van Mourik en Frouwkje Herder uit Ravenswoud deden zondag mee aan North Sea Beach Marathon, een zware strandmarathon aan het Noordzeestrand tussen in Denemarken. Herder finishte als vierde in de categorie vrouwen 40-59 in een tijd van 5:26:48 uur. Van Mourik klokte 6:07:31.