Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten Invictus presteren uitstekend

Susan van Weperen uit Oosterwolde levert tijdens het sterk bezette Internationale atletiekevenement in het Belgische Oordegem een topprestatie.

De Invictus-atlete liep zaterdagavond heel laat de 1500 meter. Bij de start was er behoorlijk gedrang, viel een atlete, en Susan kwam achteraan te zitten en moest hierdoor iedereen inhalen. In de laatste ronde kon de junior nog behoorlijk versnellen om uiteindelijk als tweede te finishen in een nieuw persoonlijk record van 4.36,21, een verbetering van een dikke 2,5 seconden. Voor haar gevoel had er nog wel meer ingezeten.

Jeroen Vochteloo

hemer treppenlaufJeroen Vochteloo uit Oosterwolde was een klasse apart tijdens de internationale trappenloop in het Duitse Hemer. In de buitenlucht met een aanloop van 80 meter en 466 treden met tussendoor vlakke stukken en op het eind een toren noteerde Vochteloo een tijd van 2.19. Daarmee was Vochteloo zeven seconden sneller dan vorig jaar. Hiermee pakte Vochteloo de maximale 40 wereldbekerpunten. Daarachter werd het een secondenspel om de podiumplaatsen. Gerko Floor liep ook een prima race, maar kwam een seconde te kort voor de tweede plaats. Floor werd derde in 2.36 en was daarmee drie seconden sneller dan vorig jaar.

Marlo Post

De 16-jarige Marlo Post uit Appelscha liet al eerder zien dat trappenlopen hem ligt. In Hemer liep Post een sterke race en werd bij de junioren tweede in 3.02. De winnaar was drie jaar ouder dan Post

Jessica Oosterloo

Jessica Oosterloo uit Appelscha won overtuigend de 4 Mijl in Sneek. Ondanks de warmte en de vele bochten in het parcours liep Oosterloo de 6,4 kilometer onder de 22 minuten: 21.58.. Met deze tijd was Oosterloo slechts een aantal seconden langzamer dan het snelle parcours de 4 Mijl in Groningen.