Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Decatlon Cretes de Spa Trail

Neel van Mourik en Frouwkje Herder liepen de Decatlon Cretes de Spa Trail. Van Mourik liep de 21 km. met ruim 600 hoogtemeters in een tijd van 2.44.43. Herder liep de langste afstand (57 km.) was met 2096 hoogtemeters. Deze trail in de Belgische Ardennen bij Spa was dit jaar erg zwaar doordat er nog veel sneeuw lag op de hoogtes en daardoor was het soms glad op de ijzige ondergrond. Verder was het parcours erg glibberig in de modder door de regen van de afgelopen periode en het smeltwater. Herder werd tweede in de categorie V50 in een tijd van 8.53.36.

Siem Hiemstra uit Appelscha pakte in Drachten een podiumplaats. Hij werd derde bij de mannen 50+. Hiemstra liep de eerste helft van de race wat te snel, maar finishte toch in 37.57. Jan Driessen uit Oosterwolde werd zevende in deze categorie en noteerde 42.21. Onno Hiemstra liep de recreatieve 5 kilometer in 20.10.

De halve marathon in Haren leverde een podiumplaats voor Adrie Hartholt uit Appelscha op. Hartholt werd derde bij de dames 50+ in 1.45,15. Theo Groenendijk 1.28,02, Rob Lenssen 1.37,08, Rika Weiland 1.47,28, Henk Popken 1.47,43, Oscar Dros 1.49,36, Lieuwe Dijkstra 1,50,11. Op de 5 km. mistte Jacco Joustra uit Oosterwolde net een podium-plaats door als vierde in 18.16 te finishen.

Tijdens de Merenloop in Grou werd Thom Klein uit Appelscha vijfde op de 4,7 km. in 18.13. Rink Post uit Appelscha werd eerste tijdens de 5 km. Lente cross in Veenhuizen in 20.38.