Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Trail by the Sea, Burgh Haamstede

Onder stormachtige omstandigheden liepen Neel van Mourik en Frouwkje Herder zondag 21 februari jl. de 21.1 km van de Trail by the Sea op Schouwen-Duiveland. Een zware trail loop door de duinen en langs het Noordzeestrand bij Westenschouwen. Herder finishte als 24e in een tijd van 2:31:56 en van Mourik als 30e in een tijd van 2:49:45 uur.

 

susan nk

Susan van Weperen loopt sterk op NK

A-junior Susan van Weperen heeft tijdens het Nederlands kampioenschap indoor prima gepresteerd op de 1500 meter.

De atlete uit Oosterwolde won zilver. In de Omnisport in Apeldoorn moest de Invictus atlete het opnemen tegen een paar toploopsters op de 800 meter.

Boemelrace

Vooraf werd gehoopt op een snelle race, naar vanaf de start ging de race langzaam. Door de boemelrace kwam Susan in de verdrukking, moest op een gegeven moment buitenom lopen om de aansluiting met de eersten te hebben. Na halverwege de wedstrijd werd er ineens flink versnelt door een atlete. Susan reageerde als eerste en kon aardig meekomen. Beiden sloegen een behoorlijk gat met de rest, waarna een atlete achter hun ook behoorlijk begon te versnellen en aardig dichterbij kwam. Susan had op laatst nog voldoende kracht om haar tweede positie te handhaven.

'Dit scenario was te verwachten'

De eerste jaars A junior moest zich tevreden stellen met zilver in 4.42,32, een persoonlijk record. Trainer Klaas Jan Hofstra: 'Ik had haar heel graag de titel gegund, maar dit scenario was te verwachten. Wij hebben de laatste paar weken op deze versnelling getraind. Knap dat zij de versnelling aan kon en de laatste 800 meter in 2.15, liep, terwijl haar p.r. 2.18 is.'

Atlete vertrekt naar Amerika

Voor Van Weperen was het een van de weinige momenten om op nationaal niveau zich te laten zien. De 17-jarige atlete gaat aankomende zomer naar Portland (Verenigde Staten), waar over een maand het WK indoor wordt gehouden. In Amerika was er heel veel belangstelling voor het looptalent, die zowel op de midden- als de lange afstand goed uit de voeten kan. Daarnaast acteert de Nederlandse jeugd op Europees niveau.