Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo laat Ethiopische achter zich

Atletiekvereniging Spartacus uit Franeker bestond op 13 juni een halve eeuw. In dat kader werd zaterdag een Jubileumloop gehouden met 115 deelnemers.
Op de 12 kilometer toonden Geart Jorritsma en Immy Auck Kersbergen zich de sterksten. De in Sneek woonachtige Jorritsma, hij hoort tot de juniorentop van Nederland, had op de meet ruim vier minuten voorsprong op Erik Bouma uit IJlst. Kersbergen sloeg een gat van 38 seconden met Judith van der Meer (Dronryp). De 6 kilometer leverde zeges op voor Marten van Goslinga (Franeker) en Deborah Peter (Leeuwarden).

Jessica Oosterloo schreef de Zuidlaardermarktloop op haar naam. Op de 10 kilometer werd voor de Appelschaster een tijd van 35,31 minuut geregistreerd. De Ethiopische Fanos Tekle kreeg 36,17 achter haar naam. Bij de mannen masters won Jan Venhuizen van Lionitas in 35,17.

Op de 5 km waren er tweede plaatsen voor Jaap Gerben Vellinga van Horror (15,46) en Oosterwoldigster Susan van Weperen (18,59). Bij de jeugd won Ilse Rooks van Invictus en werd diens clubgenoot Marlo Post derde. In Staphorst vond de Zwarte Dennencross plaats. Bettie Agricola uit Goïngarijp won bij de masters de 5 km in 21,22 en van de mannen masters 50+ toonde Cor Ton (Waskemeer) zich de snelste in 39,00.

Jessica Oosterloo uit Appelscha liep de 4 Mijl

Invictus atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha liep tijdens de 4 Mijl in Groningen een sterk optreden door voor het eerst in de top 10 te eindigen. Oosterloo die de afgelopen weken last had van een verkoudheid liep in Groningen de eerste 5 kilometer in een snelle 16.52 min. om vervolgens de 6,4 km in 21.52 min. te finishen. Hiermee was Oosterloo de 4 de Nederlandse. Ook deden er nog een aantal Invictus atleten mee aan de wedstrijd. Jacco Joustra noteerde een goede tijd van 23.04 min.. Thom Klein liep 24.28 min en Jack van Rozen 30.16 min..

Klaas Jan Hofstra uit Appelscha heeft tijdens de Europese Spelen voor masters in Nice voor een verrassing gezorgd door twee zilveren medailles te winnen bij de mannen 50+. De Sprint Oriëntatieloop met start en finish in de oude binnenstad werd rond de ruïne een slijtageslag voor de meeste atleten. Over de finish noteerde Hofstra een tijd van 33.59 min., op dat moment de snelste tijd. Later verbeterde een Rus de tijd van Hofstra. Voor de 3 km steeple week Hofstra even uit naar het atletiekstadion.
Hofstra ooit begonnen met de steeple, bouwde de race goed op en lag twee ronden voor het einde aan de leiding. Vlak voor de finish werd Hofstra nog ingehaald door een Slowaak en moest zich tevreden stellen met zilver.
Siem Hiemstra uit Appelscha liep een goede generale voor de marathon van Amsterdam. Hiemstra die in vorm begint te komen won de halve marathon van Kbaarder Hurdrindei in 1.26,18 uur. Ook andere Invictus atleten in voorbereiding liepen een generale. Rob Lensen en Albert van Duinen noteerden respectievelijk 1.37,26 uur en 1.39,22 uur.