Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

klaasjanekKlaas Jan Hofstra pakt zilver op Europese Spelen

Klaas Jan Hofstra heeft dinsdag tijdens de Europese Spelen voor masters in Nice voor een verrassing gezorgd.

Hofstra week even uit naar het atletiekstadion om met de steeple mee te doen. Ooit begon de internationale atletiekcarrière van Hofstra met de steeple door de open Amsterdamse kampioenschappen te winnen. In Nice was een kans om de steeple en de orientatieloop te combineren.

Aangezien Hofstra nog spierpijn had van de wedstrijd van maandag, besloot hij geen spikes aan te doen maar wedstrijdschoenen. De steeplechase over 3000 meter ging Hofstra goed af en deelde de race goed in. Met nog twee ronden te gaan pakte Hofstra de leiding, maar die bleef wel in de buurt. Op de laatste tientallen meters voor de finish ging de Sloveen Hofstra voorbij. Hofstra finishte als tweede in 12.02,86.

Hofstra: 'Doordat de baan steeds natter werd, merkte ik dat ik minder grip had met schoenen, maar ondanks dit ben ik zeer tevreden met een zilveren plak.

Vanavond is de ceremonie en daarna de sprint oriëntatienight.

Klaas Jan Hofstra uit Appelscha is maandag tijdens de Europese Spelen voor masters in Nice uitstekend begonnen.

Hij eindigde als tweede bij de Sprint Oriëntatieloop bij de mannen 50+. Start en finish waren op het plein midden in de oude binnenstad met vele steegjes en publiek. Halverwege de race voerde het naar de ruïne op de berg met veel symmetrische trappen en paden. Door de snelheid van het lopen en met kaart waanden atleten zich in een doolhof. Voor de meeste atleten werd het een slijtageslag, waarbij er deelnemers waren die opgaven.

Daarna volgde de race terug door de oude binnenstad naar de finish. Hofstra noteerde de op dat moment snelste tijd in 33.59. Dat de Rus Nikolay Fedorov sneller was, deerde Hofstra niet. Hij was dik tevreden over zijn prestatie.

Siem Hiemstra wint halve marathonsiem1

Invictus-atleet Siem Hiemstra uit Appelscha heeft de halve marathon van de Kubaarder Hurdrindei gewonnen.

Hiemstra, die in voorbereiding is voor de marathon van Amsterdam, finishte in een goede tijd van 1.26,18 uur.

Clubgenoten Rob Lensen en Albert van Duinen liepen de halve marathon in respectievelijk 1.37,26 uur en 1.39,22 uur.

Toevoegingen: 5 km Bikkelloop Merel Nienhuis 23.55 min., Leonie Nienhuis 27.50 min., Maureen Hiemstra 34.19 min., Femke Bolster 34.20 min..