Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten van Invictus zorgen voor verrassing

Invictus-atlete Ineke Lighart zorgde voor een verrassing door als tweede te eindigen tijdens de lange St. Pietersbear crossduathlon. Op het zware parcours over onder meer de Sint Pietersberg moest er eerst zeven kilometer worden gelopen. Vervolgens gingen atleten kilometer mountainbiken en daarna nog eens drie kilometer lopen. Lighart noteerde 2.14,25 uur.
De 20-jarige atleet Jacco Joustra uit Oosterwolde verraste door de Sandurrun in Emmen te winnen. Joustra liep al vanaf een kilometer alleen om vervolgens de tien kilometer solo te voltooien in een dik persoonlijk record van 36.45, een verbetering van zijn p.r. van anderhalve minuut.
Gerko Floor liet zich verrassen tijdens de vijf kilometer van de Almelo Allee. Floor had op de laatste honderden meters een behoorlijke voorsprong en dacht dat de overwinning binnen was. Floor werd vlak voor de streep gepasseerd, waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats in 16.59.

Oosterloo komt in vorm

Jessica Oosterloo liep een geweldige tijd op de tien Engelse mijl tijdens de Dam tot Damloop. Oosterloo liep tot acht kilometer in een groepje. Daarna liep ze samen met Sabine van Reijt. De doorkomst na tien kilometer was 35.35. Oosterloo finishte na ruim zestien kilometer in 58.14. Daarmee werd ze de achtste Nederlandse en achttiende overall. Oosterloo: 'Ik ben zeer tevreden, want het verschil met de eerste Nederlandse dames was ten opzichte van de wedstrijd in Tilburg een behoorlijk stuk kleiner. Ik had gehoopt om hier onder een uur te lopen. Dit geeft voor mij een goed gevoel voor de halve marathon begin oktober!

Atleten moeten wennen aan de baan

Een aantal Invictus-atleten deed mee aan een baanwedstrijd in Assen. Voor sommige atleten was het de eerste keer dat zij op de baan liepen. Invictus beschikt zelf niet over een atletiekbaan. Susan van Weperen, gehaast door Klaas Jan Hofstra en Jeroen Vochteloo, noteerde op de 1500 meter een geweldige tijd van 4.44,36. De bijna 56-jarige Theo Groenendijk liep deze afstand in 5.12,93. Thom Klein en Ilse Rooks noteerden respectievelijk 5.10,35 en 5.26,52. Op de 800 meter kwam Jurrien Rijlaarsdam tot 2.24,72 en Friso Kingma liep 2.28,06. De organisatie vergat Marlo Post op te roepen, zodat hij zijn eigen 800 meter race moest lopen. Hij werd 400 meter gehaast door Friso Kingma. De 15-jarige Post liep 2.30,06. Op de 400 meter debuteerde Michelle Roebersen in 1.12,38.