Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo heeft smaak op duathlon te pakken

Jessica Oosterloo heeft haar progressie door kunnen zetten in de Grand Prix Duathlon in het Franse Embrun.

Met een twaalfde plaats behaalde de atlete uit Appelscha de hoogste klassering in een Grand Prix wedstrijd.

Oosterloo begon de eerste run over vijf kilometer uitstekend door als derde door te komen, vlak achter de wereldkampioene. Ze noteerde een tussentijd van 18.03. Op de fiets moest een 20,8 km zware rit worden afgelegd. Bij de beklimming over vijf kilometer kon Oosterloo goed meekomen, alleen bij de afdaling verloor ze wat tijd.

Bij de laatste wissel voor de tweede run over 2,5 kilometer zat Oosterloo in een groepje van zes dames. Met de zware fietsrit nog in de benen liep de tweede run niet helemaal soepel meer, maar ze finishte vlak achter de top als twaalfde in een totaaltijd van 1.15,15.

Invictus-lopers presteren goed tijdens derde Hoeve aan den wegloop

Oude Willem - Zes leden van LSV Invictus uit Oosterwolde deden zaterdag mee aan de derde Hoeve aan den wegloop in Oude Willem.

Theo Groenendijk werd derde op de 20,8 km bij de M50 in een tijd van 1.29.31 uur. Een eerste plaats was er op deze afstand voor Adrie Hartholt bij de V50 in 1.52.03 uur.

Op de 16,4 km werd Anne Rooks vijfde bij de M50 in 1.27.14 uur.

Drie Invictus-lopers deden mee aan de 10,4 km. Henk Popken werd derde bij de Msen in 52.30 minuten. Jack van Rozen werd vijfde bij de M60 in 52.56 minuten en Astrid van der Veen werd vijfde bij de V45 in 1.01.08 uur.