Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo boekt progressie op duathlon

Jessica Oosterloo heeft woensdag tijdens de duathlon Alpe 'd Huez in Frankrijk een behoorlijke progressie geboekt.

De Invictus-atlete uit Appelscha maakte een sterke indruk door de 6,5 kilometer in de plaats Le Bourg 'd Oisans als tweede door te komen in 23.48. Zij had daarmee 16 seconden achterstand op een Française, die 1.12 uur op de halve marathon heeft staan. Oosterloo was met die tijd al een minuut sneller dan vorig jaar.

Vervolgens volgde op de fiets de vijftien kilometer lange beklimming van de Alpe 'd Huez. Oosterloo scherpte haar tijd met bijna vijf minuten aan tot in 1.04,56.

Daarna moest er nog een run van 2,5 kilometer op 2000 meter hoogte worden afgelegd. Oosterloo noteerde daar de tweede tijd in 10.28. Ze eindigde voor de Française, maar net achter een Duitse atlete, die de wedstrijd won. Oosterloo finishte in een totaaltijd van 1.39,13, goed voor een vierde plaats. Daarmee was zij zes minuten en twintig seconden sneller dan vorig jaar. Met deze tijd had Oosterloo vorig jaar de wedstrijd gewonnen.

Susan van Weperen tweede op Varia Run

Invictusatlete Susan van Weperen is gisteravond tijdens de sterk bezette 5 km Varia Run in Dedemsvaart als tweede bij de dames geëindigd.

De B junior uit Oosterwolde liep een goede race met een tijd van 19.04 min. op de 5,1 kilometer. Stefan Edema uit Boijl liep zijn eerste officiële wedstrijd na een half jaar in het buitenland te hebben gezeten. Edema finishte op de ruime 10 kilometer als vierde in 35.50 min.

Ilse Rooks uit Elsloo won bij de dames de 10,4 km van de Hoeve aan de Wegloop in Oude Willem. De pas 16-jarige Rooks liep een p.r. op de 10.4 kilometer in 45.16. Overige uitslagen18.4 km Siem Hiemstra 1.25,09. 10,4 km: Anne Rooks 49.22, Lieuwe Dijkstra 52.47, Albert van Duinen 52.47, Jack van Rozen 56.02.

De 15-jarige Marlo Post uit Appelscha liep op de Brinkloop in Diever voor het eerst de vijf kilometer onder de twintig: 19.16. Gerko Floor liep de 10 kilometer in 38.07, goed voor een tweede plaats. Theo Groenendijk uit Ravenswoud finishte in 39.55 Overige uitslagen: Siem Hiemstra 41.09, Jan Post 47.21, Adrie Hartholt 50.48.