Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Vier podiumplaatsen voor Invictus bij Koningsloop

Beilen - De Koningsloop in Beilen leverde maandag vier podiumplaatsen en vele persoonlijke records op voor Invictus uit Appelscha. Bij de jeugdleden van Invictus had een iedereen een persoonlijk record.

Tweede plek Gerko Floor

Gerko Floor, die vrijdag een wereldbekerwedstrijd traplopen heeft, wilde zich nog even op de 5 km testen en slaagde zich er ruimschoots in door als tweede te finishen in 16.23 minuten.

De 17-jarige Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde volgde knap als derde in een nieuw persoonlijk record in 17.35 minuten. Daarachter was het Klaas Jan Hofstra die Thom Klein uit Appelscha hielp naar ook een persoonlijk record in 18.26 minuten. Hofstra, die net als Floor vrijdag ook een wereldbekerwedstrijd heeft, liep ontspannen naar de derde plaats bij de mannen 40+ in 18.35 minuten.

Siem Hiemstra en zijn zoon Onno hadden een doelstelling onder de 20 minuten. Voor de 16-jarige Onno lukte het net niet ( 20.17 minuten) maar wel een dik persoonlijk record van twee minuten. Siem Hiemstra volgde in 20.23 minuten.

Michelle Roebersen verrast

De grootste verrassing was de 15-jarige Michelle Roebersen uit Oosterwolde die haar persoonlijk record met 4 minuten verbeterde in 23.02 minuten. Jack van Rozen liep een tijd van 23.15 minuten en Ella van den Berg noteerde 26.07 minuten.

Alinda ten Hoor verrassend derde

Op de 10 kilometer was er een verrassende derde plek voor Alinda ten Hoor uit Fochteloo. De Fitste vrouw van Nederland maakt grote sprongen sinds zij trainingschema's van Klaas Jan Hofstra krijgt. Alinda liep een hele regelmatige race in een nieuw persoonlijk record van 49.10 minuten, een verbetering van een dikke drie minuten.

Ook Tjerkje ten Hoor uit Oosterwolde verbeterde zich aanzienlijk en noteerde een tijd van 52.29 minuten.

.