Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo loopt nieuw persoonlijk record

jessica klaptotklapAppelscha - Invictus-atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha heeft tijdens de 25e editie van de Internationale Klap tot Klaploop wederom een topprestatie geleverd.

Op de tien kilometer tussen Musselkanaal en Stadskanaal eindigde Oosterloo als derde overall en als eerste Nederlandse. Ook verbeterde ze haar persoonlijk record.

Oosterloo had er een intensieve week trainen opzitten in voorbereiding op het Europees kampioenschap duathlon sprint in Horst aan de Maas komend weekend. Gelijk na de start gingen de Afrikaanse atletes als een speer er vandoor. Ook Oosterloo startte voor haar doen snel en kwam na vijf kilometer door in een snelle 17.03. Naar mate de wedstrijd vorderde, wed het verschil met de twee Afrikaanse loopsters kleiner.

In de laatste 200 meter zag Oosterloo bijna kans een Keniaanse te passeren. Ze kwam slechts een halve meter te kort voor de tweede plek. Oosterloo liep 34.49, twee seconden sneller dan haar oude p.r. Ze was zeventien seconden langzamer dan de winnares.

.