Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

OFK TrappenrunVochteloo en Floor stellen teleur bij traplopen

Oosterwolde - Het Open Fries kampioenschap traplopen in en rond het Abe Lenstrastadion in Heerenveen is een teleurstelling geworden voor de Invictus atleten Jeroen Vochteloo en Gerko Floor.

Gerko Floor ging voortvarend van start om het 800 meter loper en winnaar van de vorige keer Jeroen Vochteloo zo zwaar mogelijk te maken. Floor arriveerde als eerste bij de trapbrug, met achter hem vele atleten. Na de trappenhuizen lag Jeroen Vochteloo tweede, maar na 300 meter richting het stadion was de energie bij Vochteloo op. Hij finishte na de zware laatste 900 meter als vierde in 13.01. Floor zag zijn achterstand alleen maar groeien. Hij werd zevende in 13.33.

Strijd tussen Klein, Rijlaarsdam en Hofstra

De kersverse Fries A junior kampioen Thom Klein en Jurrien Rijlaarsdam maakten er samen met Klaas Jan Hofstra onderling een spannende wedstrijd van. Klein en Rijlaarsdam klokten respectievelijk 14.41 en 14.44. Hofstra noteerde 14.52. Onno Hiemstra en Lourens Lenssen liepen 16.34 en 18.14.

Lenssen komt net te kort voor podiumOFK Trappenrun1

Net als Vochteloo was er een vierde plaats bij de dames voor Invictus atlete Laura Lenssen in 19.15. Zij kwam slechts zestien seconden te kort voor een podiumplaats. Frouwkje Herder noteerde 21.58 en Neel van Mourik 23.20.

Tweede plaats voor Yonine Hofstra

Bij de kidsrun was er een podiumplaats voor Yonine Hofstra, die haar beste wedstrijd tot nu toe liep. Ze werd bij de  meisjes tweede in 8.32.