Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Susan van Weperen wint Impala-cross in Bakkeveensusan cross2

Oosterwolde - Susan van Weperen won zondag de Impala-cross in Bakkeveen.

De B junior van loopsportvereniging Invictus uit Oosterwolde, die een paar dagen daarvoor nog ziek was, had moeite, maar bleef haar concurrente in de eindsprint net de baas. Van Weperen liep de 2 km in 8.36 min.

A-junior Justin Postma uit Oosterwolde kwam 4 seconden te kort bij de senioren Sprintcross over een kilometer. De Impalees werd tweede in 3.32 min.

Invictus-atlete Ineke Ligthart werd achtste bij de dames over 6 kilometer in 29.45 min.

 

jessica egmondJessica Oosterloo zesde op halve marathon in Egmond

Appelscha - Jessica Oosterloo leverde zondag een knappe prestatie op de PWN halve marathon in Egmond. De Appelschaaster werd in het internationale veld dertiende en zesde Nederlandse.

De deelnemers moesten de hevige wind trotseren.

De start van de dameswedstrijd, die voor de herenwedstrijd en recreanten van start ging, werd op het laatst een half uur uitgesteld omdat het strand te smal was voor de ruim dertien duizend lopers.

Oosterloo liep gelijk vanaf de start mee in de kopgroep. Na 3 kilometer, toen de atleten het strand op gingen, zat Oosterloo nog steeds in de kopgroep. Op het strand merkte de Invictus-atlete dat het op dat moment te snel ging. Ze moest samen met nog twee atleten lossen. Tot 8 kilometer kon zij dat groepje bij blijven.

Onder barre omstandigheden liep Oosterloo de gehele race in haar eentje, kwam halverwege (10,5 km) in 38.35 min. nog goed door en was daarmee meer dan een anderhalve minuut sneller dan vorig jaar toen zij een persoonlijk record liep, om vervolgens in de duinen weer richting Egmond te lopen.

Op het 15 kilometerpunt was Oosterloo nog 1.16 min. sneller dan vorig jaar. Met nog twee kilometer te gaan, een pittige klim en tegen de storm in ging het bij Oosterloo zeer moeizaam en verloor ze veel tijd. Toch haalde zij nog een Belgische toploopster in, die een tijdje geleden nog 1.17 uur liep.

Over de finish noteerde Oosterloo 1.20.26 uur en kwam daarmee 15 seconden te kort voor een nieuw persoonlijk record.Adriaan Aalden

 

Huisman derde op Nieuwjaarsloop in Aalden

Oosterwolde - Adriaan Huisman uit Oosterwolde werd zaterdag, net als in De Wilp een week geleden, wederom derde.

Dit maal werd de Invictus atleet dat bij de mannen 40+ tijdens de Nieuwjaarsloop in Aalden.

Huisman liep de 10 kilometer in 38.48 min. Op de 6,5 km zetten de Invictus atleten Jack van Rozen en Ella van den Berg respectievelijk de tijden 33.24 en 35.56 min. neer.

.