Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

De Jong en Van Weperen halen podium op crossloop

susan1Oosterwolde - Invictus-atleten Arie de Jong en Susan van Weperen, beiden uit Oosterwolde behaalden een derde plek overall tijdens de Nienoord Crossloop in Leek.

De Jong liep de 10 kilometer, terwijl de 16-jarige Van Weperen voor het eerst bij de dames de vijf kilometer liep.
De Jong ging behouden van start. Naar mate de wedstrijd vorderde verhoogde hij het tempo. De Jong finishte op het zware parcours in 38.20. Daarmee was hij bijna twee minuten sneller dan vorig jaar.

Niet gewend

Susan liep de eerste ronde van 2,5 kilometer behoorlijk goed. Ze kwam door in 9.11, maar moest in de laatste ronde behoorlijk inleveren. Susan, die niet gewend is deze lange afstand te lopen, finishte in 19.44.

Petra Mulder met hond Fanny wonnen met overmacht de 5 kilometer canicross. De nummers twee van Nederland liepen een snelle tijd van 17.05. Overige uitslagen: 5 km.: Thom Klein 19.11. 10 km.: Adriaan Huisman 42.00; 5 km. canicross: Janco Prins/Django 22.19; Annelies Trox/Grover 24.43.