Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Arie de Jong is NK crosskampioenfotoArie

Oosterwolde - Arie de Jong uit Oosterwolde zorgt voor een zinderende wedstrijd en wordt verrassend Nederlands cross kampioen Run Bike Run in Pijnacker.

arie nk duathlonDe 43-jarige Invictusatleet werd afgelopen zomer Nederlands kampioen cross triathlon bij de masters. Dat hij een aantal maanden later op die leeftijd overall Nederlands cross duathlon kampioen zou worden, is opzienbarend.

De eerste run van 5 kilometer over het drassige parcours ging titelverdediger Evert Scheltinga snel van start, waardoor hij al een behoorlijke voorsprong opbouwde. Arie de Jong kwam de eerste ronde van 2,5 km als derde door, om vervolgens bij de wissel van 5 km in 16.31 min. als tweede met een achterstand van 26 seconden door te komen.

Halverwege de 20 kilometer mountainbiken sloot De Jong aan bij Scheltinga. Niet veel later sloten ook de ex-Nederlands kampioen mountainbiker Frank Schotman en Jarrich van Woersem bij het tweetal aan.

Op een gegeven moment kon De Jong het tempo niet aan en moest hij het drietal laten gaan. Een vierde plek leek in verschiet maar tijdens de laatste run van 2,5 km trok De Jong op karakter hard door, rekende een voor een zijn voorgangers in, om vervolgens in een geweldige eindsprint met Schotman nipt de titel in 1.15,05 uur te pakken.

De zeer blije laatbloeier De Jong noemt hij zijn mooiste overwinning in zijn loopbaan.

.