Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

susanInvictus-atleten tonen goede vorm

maandag 10 november 2014 Oosterwolde - Invictus-atlete Susan van Weperen uit Oosterwolde is tijdens de drie kilometer Dijkgatboscross in Wieringerwerf bij de meisjes tot en met 19 jaar als tweede geëindigd.

Veel atleten gebruiken deze cross als generale voor de over twee weken gehouden Internationale Warandeloop. Daardoor stond er een sterk deelnemersveld aan start.

De 16-jarige Susan liep de hele tijd rond de tweede en derde positie. Op een gegeven moment ontstond er een kop groepje van drie atleten, waaronder Susan. Na een lange sprint moest ze de een jaar oudere Marjet Groen voor laten gaan. Susan finishte in 11.32.

VOV Run

Jacco Joustra uit Oosterwolde werd tijdens de 5 kilometer VOV Run in Vries verrassend tweede. De 19-jarige Joustra noteerde een tijd van 18.06. Gerko Floor werd vierde op de 10 kilometer. Floor liep niet helemaal voluit en noteerde een tijd van 35.32.

Klaas Jan Hofstra

Klaas Jan Hofstra uit Appelscha kwam sterk terug door een oriëntatie overwinning tijdens de Cityrun in Harderwijk. De winnaar van de B-finale op het WK van vorig jaar werd teleurstellend tweede op het NK, raakte daarna licht geblesseerd, liet het WK in Brazilië aan zich voorbij gaan en liet een speciale sportbril voor ver en dichtbij maken.

Technische aspecten

Voor Hofstra, die alleen met kaart zonder tekst liep en zijn kompas niet gebruikte, waren de technische aspecten met name in de wijk Stadsweiden groot. Smalle doorgangen tussen de verschillende huizen waren zichtbaar moeilijk en snelle keuzes waren cruciaal. Hofstra maakte alleen bij post 2 een kleine fout, om vervolgens de overige 25 posten vlekkeloos te lopen. Hemelsbreed ging het om een afstand van 6,3 kilometer. Hofstra had ruim acht kilometer gelopen in 35.39.

.