Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Seizoensopening levert Invictus twee plakken op

Oosterwolde - De opening van het cross seizoen, de 50e AVD cross in Dwingeloo, leverde Invictus twee podiumplaatsen op. Arie de Jong en Susan van Weperen werden tweede.

Arie de Jong uit Oosterwolde hoefde bij de masters alleen de nationale topper Marco Gielen voor te laten gaan. De Limburger was voor De Jong een maatje te groot, maar ten opzichte van vorig jaar halveerde De Jong de achterstand op Gielen. De Jong noteerde na acht kilometer 32.33. Hij was een dikke minuut sneller dan vorig jaar.

Van Weperen eindigt als tweede

Net als De Jong moest Susan van Weperen uit Oosterwolde het afleggen tegen een nationale topper, Leonie Glazenborg. Beide atleten domineerden vanaf het begin de wedstrijd bij de junioren B. Halverwege de drie kilometer ontstond er een gaatje in het voordeel van Glazenborg, die in de laatste ronde niet groter werd. Van Weperen, die een aantal maanden geen topwedstrijd meer had gelopen, liep naar de tweede plek in 13.24.

Floor komt net te kort

Gerko Floor rook bij de sprintcross van een kilometer de derde plaats, maar kwam op het laatste stuk net te kort. Hij finishte als vijfde in 3.05. Theo Groenendijk uit Ravenswoud kwam bij de mannen 50+ vijf seconden te kort voor de derde plek. Groenendijk finishte op de acht kilometer cross als vierde in 37.29.

Petra Mulder snel met hond

Op de prestatieloop over het Dwingelderveld was er een eerste plaats voor Petra Mulder uit Oosterwolde bij de canicross. De canicross wordt er hardgelopen met een hond. Mulder liep de 7,5 kilometer in 28.17. Jan Driessen kwam op de prestatieloop tot 30.21, Wim Hunneman 43.05 en Jelte Nijholt 44.37. Anne Rooks klokte na 15 kilometer 1.21.10.

Bij de wintertriatlon estafette in Assen noteerde Stefan Edema uit Boijl een vijfde tijd op de 10 kilometer in 36.16. De Invictus-atleet was een hele tijd uit de roulatie vanwege een opspelende knieblessure.

Gerko Floor won de Zeemijlenloop in Delfzijl. Hij liep de ruim elf kilometer in 38.57.

.