Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo elfde op vier mijl van Groningenjessica 4 mijl

maandag 13 oktober 2014 Appelscha - Jessica Oosterloo uit Appelscha is tijdens de 4 Mijl in Groningen overall als elfde geëindigd.

De Invictus atlete was daarmee de vijfde Nederlandse. De verwachtingen waren na de 10 kilometer van vorige week misschien wat te hoog gespannen. Met onder andere de Nederlandse toppers Susan Kuijken en Maureen Koster aan de start kon Oosterloo al vrij snel het tempo niet bijhouden. Na een kilometer had Oosterloo het al zwaar. Ze kwam op de 5 kilometer door in 16.48. Ze finishte na 6436 meter in 21.50.

Iets langzamer dan vorig jaar

Oosterloo was slechts een aantal seconden langzamer dan vorig jaar, toen de atleten behoorlijke rugwind hadden. De Appelschase had wel vrede met de klassering. Vorig jaar werd ze veertiende. Na een druk seizoen gaat Oosterloo het de komende tijd rustig aan doen.

Albert Zijlstra in goede vorm

Albert Zijlstra is de laatste tijd in goede vorm. Bij de categorie mannen 60+ leverde het een derde plek op in een keurige tijd van 26.23. De 16 jarige Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde finishte knap in 24.43 en was daarmee bijna twee minuten sneller dan vorig jaar. De jeugdige Jacco Joustra uit Oosterwolde liep als recreant een goede tijd van 24.14.

.